Gerritsen begint met val aan WK Sprint

Het is niet bepaald het seizoen van Annette Gerritsen. Twee weken geleden werd ze gediskwalificeerd op het NK Sprint in Groningen vanwege een valse start op de 500 meter. Met dank aan haar beschermde status mocht ze toch afreizen naar het WK Sprint. Maar in Moskou ging het zaterdagmiddag al snel dramatisch mis. Gerritsen kwam op de openingsafstand ten val in de laatste buitenbocht. Tot overmaat van ramp werd ze daarna gediskwalificeerd omdat ze bij het opstaan na haar val even de andere baan in reed. Daarbij overtrad ze de beruchte bochtenregel van de ISU die het overschrijden van de lijn verbiedt. Weg kampioenschap!

In mentaal opzicht zal dit WK Sprint dus voor Gerritsen nog wel even nadreunen. Gelukkig vallen de fysieke gevolgen mee. Na afloop vertelde ze tegen de NOS: ,,Ik heb een blauwe bil en mijn rug voelt beurs. Verder valt het mee.”‘ Gerritsen mag zondag alleen nog de 500 meter rijden. Daarna zit haar WK Sprint erop. Door de diswalificatie mag ze niet meer meedoen aan de 1000 meter op zondag.

De 500 meter werd weinig verrassend gewonnen door titelverdedigster Jenny Wolf. De Duitse finishte in 38’00 waarmee ze minder voorsprong nam dan verwacht op Beixing Wang. De Chinese reed 38’10. De Koreaanse Sang-Hwa Lee werd derde in 38’33.

Beste Nederlandse was Margot Boer op de achtste plaats en 38’86. Laurine van Riessen reed 38’95, goed voor de negende plaats. Natasja Bruintjes eindigde als zestiende in 39’33.

Annie Friesinger noteerde bij haar internationale rentree met 39’08 een twaalfde tijd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

Bron: ISU Results.

Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing
Lees ook:Irene Schouten en Koen Verweij winnen brons op Mass Start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>