Verweij en Van Beek winnen WK Junioren

Sinds Sven Kramer en Ireen Wust in 2005 de wereldtitels bij de junioren veroverden, heeft het WK junioren flink aan glans gewonnen. Met een scheef oog volgen we wat daar gebeurt. Want de schaatsers die dat kampioenschap winnen .. dat is onze hoop voor toekomst. Daar rijden de talenten die Oranje over enkele jaren Olympisch goud kunnen gaan bezorgen. In 2010 hebben Koen Verwije en Lotte van Beek de titels op hun naam geschreven. In Moskou prolongeerde Verweij de wereldtitel bij de jeugd, Van Beek nam de titel over v an Roxanne van Hemert, die op de vierde plaats eindigde.

Lotte van Beek won drie van de vier afstanden en hield in het eindklassement de Noorse Hege Bøkko en de Tsjechische Karolina Erbanova royaal achter zich.

Koen Verweij had het stukken lastiger in het Krylatskoje-stadion in de Russische hoofdstad. Hij had vooral veel te duchten van de Amerikaan Brian Hansen die de 1500 meter won. Op de afsluitende vijf kilometer maakte Verweij de schade echter weer goed.

Frank Hermans eindigde in het klassement van het WK Junioren op de vijfde plaats.

Bron: KNSB

Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>