Skate-off vierde ticket WK Sprint

Er komt een skate-off voor het vierde en laatste ticket voor het WK Sprint bij de mannen. Dat heeft de topsportcommissie langebaan van de KNSB dinsdag besloten. Simon Kuipers, Kjeld Nuis, Ronald Mulder (foto) en Hein Otterspeer mogen in een wedstrijd over 500 en 1000 meter bepalen wie er naar het WK gaat.

De skate-off wordt op maandag 17 of dinsdag 18 januari in Thialf gereden. Een paar dagen later wordt het WK Sprint al gehouden, ook in Heerenveen.

Mulder kwam vanwege een liesblessure niet aan de start van het NK Sprint, Kuipers verliet het toernooi vanwege een bovenbeenblessure al na één afstand, Nuis werd gediskwalificeerd en Otterspeer kwam ten val.

Mark Tuitert rijdt tijdens de skate-off alleen een 1000 meter. Zijn tijd wordt vergeleken met de tijd op de kilometer van Kjeld Nuis. Wie van deze twee de snelste 1000 meter heeft gereden krijgt het vijfde ticket voor de World Cup-1000 meter eind januari in Moskou.

Stefan Groothuis, Jan Smeekens en Jan Bos zijn al wel verzekerd van een startbewijs voor het WK sprint. Bij de vrouwen zijn zoals verwacht Margot Boer, Annette Gerritsen, Laurine van Riessen en Ireen Wüst (de top-4 van het NK) aangewezen.

Bron: KNSB

Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje Kjeld Nuis en Patrick Roest in de medailletaxi
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Skate-off vierde ticket WK Sprint

  1. R.M.Kok

    Fantastische winnaars , maaaaar
    Vandaag op de voorpagina weer een GRAFkrans om de nekken van de winnende schaatsers !

    Griekse lauwerkrans
    Bekend van de Olympische Spelen of anders wel van Asterix en Obelix; de Grieks/Romeinse Lauwerkrans. Een kroon-/kransvorm van bladeren (dus zonder bloemen), die onderaan breed begint en vandaar uit naar beide kanten steeds smaller wordt. Oorspronkelijk werd deze ere-krans vervaardigd als een kleine kop-krans, maar vanaf het eind van de 19e eeuw meestal als romp-krans. In de praktijk wordt hiervoor helaas maar al te vaak een grafkrans geleverd, compleet met bloementoef en graflint.

    Aad van Uffelen is een van Nederlands meesters in de bloemsierkunst. Van Uffelen net zo opwindt bij de schaatskampioenschappen ,,als ze weer zo’n grafkrans om de schouders hangen van de nummer één, alsof er geen lauwerkransen bestaan”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>