Kuipers wint skate-off 500 meter

Nederland ten top! Terwijl er op het middenterrein druk wordt geschaatst door schoolkinderen rijdt de nationale schaatstop een skate-off in Thialf in Heerenveen. De eerste slag van de dag was voor Simon Kuipers. Hij was het rapst op de 500 meter met een tijd van 35’83. (Foto: KNSB)

Daarmee was hij ruim sneller dan zijn concurrenten Hein Otterspeer (36’07), Kjeld Nuis (36’08) en Ronald Mulder (36’10).

De winnaar van het klassement over de 500 en 1000 meter, die maandagmiddag op het programma staat, wint het laatste startbewijs voor het WK Sprint. Dat is komend weekend al in Heerenveen.

Naast selectie voor het WK Sprint rijden de schaatsers maandag, dinsdag en donderdag ook voor tickets voor de WK Allround en de World Cups in Moskou en Salt Lake City.

Maandag staan naast de 500 meter ook de 3000 voor dames, 5000 voor heren en 1000 voor heren op het programma. Dinsdag worden de 1500 meter voor zowel dames als heren verreden. Donderdag rijden de schaatsers de langste afstanden, 5 voor de dames en 10 kilometer voor de heren.

Stefan Groothuis, Jan Smeekens en Jan Bos waren al verzekerd van een startbewijs voor het WK Sprint.

Klik hier voor het volledige programma van de skate-offs in Heerenveen.

Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>