Kyou-Hyuk Lee wereldkampioen sprint

De Koreaan Kyou-Hyuk Lee heeft zondag in Thialf voor de vierde keer de wereldtitel sprint op zijn naam geschreven. Het zilver ging naar zijn landgenoot Tae-Bum Mo. Shani Davis pakte het brons. De Amerikaan won ook de afsluitende 1000 meter in 1’08’76.

Stefan Groothuis keerde vol adrenaline terug op het ijs van Thialf nadat hij eerder op de zondagmiddag gediskwalificeerd was. Op de 500 meter overschreed hij meerdere keren de middenlijn. De diskwalificatie werd echter teruggedraaid na protesten van coach Jac Orie en de KNSB.

Groothuis pompte er een rappe 1’08’82 uit, goed voor de tweede plaats op de 1000 meer. In het klassement greep hij helaas naast de prijzen met de vierde plek. Zelfs die ondankbare plaats kwam nog even ter discussie omdat Groothuis op de 1000 meter over de streep zou zijn gekomen met een kick-finish. Ook dat is verboden. Gelukkig bleef diskwalificatie uit ..

Tae-Bum Mo werd derde op de 1000 meter in 1’08’95, hij bleef daarmee Kjeld Nuis voor die met 1’09’09 vierde werd. De 1’09’48 die Kyou-Hyuk Lee noteerde was goed voor de zesde plaats op de 1000 meter. Jan Bos werd zevende in 1’09’80.

In de eindklassering eindigde Nuis als vijfde, Bos werd twaalfde op het laatste WK Sprint dat hij in zijn schaatscarriere heeft gereden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 1000 meter heren.

Klik hier voor het eindklassement heren WK Sprint 2011.

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>