Slippertjes kosten Gerritsen plak

Slippertjes bij de start en in de binnenbocht hebben Annette Gerritsen zondag in Inzell een medaille op de 500 meter gekost. Na de eerste omloop stond ze er florissant voor maar met de zevende tijd op de tweede 500 meter gaf ze het volkomen uit handen. De Duitse Jenny Wolf pakte overtuigend de wereldtitel in Inzell. Ze won beide 500 meters, in de tweede omloop was ze het snelst met 37’95. (Foto: KNSB)

De Koreaanse Sang-Hwa veroverde het zilver op de 500 meter. Ze werd twee keer tweede. Op de tweede 500 meter bleef ze met 38’03 de Chinese Beixing Wang voor die derde werd in 38’04. Ze won daarmee ook het brons in de eindklassering.

Annette Gerritsen was ondanks haar uitglijers toch nog de beste Nederlandse in Inzell. Met 38’33 werd ze zevende, en vierde in het eindklassement.

Margot Boer klokte 38’37 in de tweede omloop. In de eindklassering werd ze zevende.

Laurine van Riessen reed de 14e tijd met 38’84  in de tweede omloop. Op de eerste 500 meter kwam ze ten val waardoor ze in het eindklassement op de 22e plek eindigde.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 500 meter dames.

Klik hier voor de het eindklassement van de 500 meter dames.

 

Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>