Sven Kramer op eenzame hoogte met zesde wereldtitel

Sven Kramer heeft zondag in Hamar (wederom) schaatshistorie geschreven met zijn zesde wereldtitel allround. Nooit eerder was er een schaatser die zoveel mondiale allroundtitels wist te bemachtigen.

Dat Kramer een echte klasbak is bewees hij met de winst op de afsluitende 10 kilometer. Met 13’11’86 bleef hij Bart Swings nipt maar beslist voor. De Belg werd met 13’11’91 verrassend tweede op de 10000 meter en derde in het eindklassement. Håvard Bøkko pakte het zilver in eigen land.

Op de afsluitende 10 kilometer reed de Noor de derde tijd: 13’15’83. Renz Rotteveel werd vijfde (13’3’84) op de slotafstand. Hij eindigde daardoor op de zesde plaats in het eindklassement, achter Sverre Lunde Pedersen en Ivan Skobrev.

Koen Verweij en Jan Blokhuijsen reden geen tien kilometer in Noorwegen. Verweij meldde zich kort voor de start af vanwege rugproblemen, Blokhuijsen wist zich niet te plaatsen voor de slotafstand.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren.

Klik hier voor het eindklassement heren WK Allround 2013.

Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>