Sjinkie Knegt wereldkampioen shorttrack 2015

Sjinkie Knegt is zondag in Moskou wereldkampioen shorttrack geworden. Knegt won de superfinale over 3000 meter en stopte daarmee de wereldtitel in zijn zak. (Beeld: NOS)

Door de winst op de slotafstand kwam de Fries in de stand naast klassementsleider Park te staan. Door het winnen van de laatste afstand werd Knegt tot winnaar uitgeroepen.

Knegt pakte de wereldtitel zonder een gewone afstand te winnen. Op de 1.500 meter pakte hij zilver, op de 500 meter werd hij vierde en op de 1000 meter werd hij zelfs in de halve finale gediskwalificeerd. Het zag er dus niet goed uit voor hem maar in de superfinale keerden zijn kansen.

Op een WK eindigde Sjinkie Knegt nog nooit in de top drie van het klassement.  Na landgenoot Peter van der Velde (1988), de Brit Wilf O’Reilly (1991) en de Rus Viktor An (2014) is hij pas de vierde kampioen uit Europa.

Bron: NOS

 

Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang
Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>