Pechstein mag alleen 3000 meter rijden

Claudia Pechstein mag komend weekeinde in Salt Lake City alleen starten op de 3000 meter. Een Zwitserse rechtbank heeft dat donderdag bepaald. Advocaten van de Duitse schaatsster hadden de rechter gevraagd Pechstein ook toestemming te geven om te starten op de 1000 en 1500 meter. Dat verzoek is afgewezen. (foto: claudiapechstein.de)

De Duitse mag volgens het vonnis van donderdag meedoen aan de race en de trainingen in Salt Lake City voor zover die gelden als voorbereiding op de race over 3000 meter. De rest van de aanvraag is afgewezen, stelde de presidente van het hof.

Pechstein heeft een schorsing van twee jaar opgelegd gekregen van de internationale schaatsunie wegens afwijkende bloedwaarden in haar biologische paspoort. Ze vocht de schorsing tevergeefs aan voor het CAS, het hoogste internationale sporttribunaal. Daarna stapte ze naar de Zwitserse burgerrechter om een startbewijs te claimen.

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pechstein mag alleen 3000 meter rijden

 1. Leon

  Ik vind het fantastish dat de Spelen er weer zijn maar wat mij stoort is dat de sites totaal niet zijn bijgewerkt.

  Alles staat door elkaar en als je dan eens een live wedstrijd hebt gemist en gaat zoeken kom je ( reeds juigend ) erachter dat het over de Spelen van 2006 gaat.

  Beetje jammer……….maar schaatsen blijft leuk!

    /   Reply  / 
 2. Liesbeth Kombrink Auteur

  ?? .. ik zie het probleem niet hoor .. als je naar de homepage van een website gaat dan begint die volgens mij met het laatste nieuws.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>