Davis kent echt geen gelijke op 1000 meter

Shani Davis is dit seizoen werkelijk niet te verslaan op de 1000 meter. Alle wereldbekerwedstrijden schreef hij op zijn naam, inclusief de laatste bij de World Cup-finale in Heerenveen. De Amerikaan dook zondag in Thialf als enige onder de 1’09. Met 1’08’89 bleef hij Stefan Groothuis voor die – jammer jammer jammer – pas aan het eind van het seizoen in een bloedvorm verkeert (1’09’07). Mark Tuitert reed naar het brons: 1’09’13.

 

Simon Kuipers pakte net naast de medailles. Hij werd vierde in 1’09’32. Lars Elgersma noteerde met 1’10’03 de elfde tijd, Rhian Ket werd dertiende (1’10’60).

Davis won de wereldbeker met het maximale aantal punten van 750. Die eindoverwinning kon hem na Erfurt overigens al niet meer ontgaan. Mark Tuitert eindigde in het eindklassement als tweede, Stefan Groothuis werd derde.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren.

Klik hier voor de eindstand 1000 meter heren World Cup 2009/2010.

Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>