Tuitert voorzichtig weer op de schaats

Mark Tuitert probeert voorzichtig aan weer te schaatsen. De Olympisch kampioen op de 1500 meter was vijf weken uitgeschakeld als gevolg van een rugblessure. Bij de World Cup in Hamar kreeg hij last van zijn rug. Sindsdien kon hij niet meer schaatsen.

Op Twitter schrijft Tuitert maandag: “Het ging goed, maar heb het nog wel rustig aan gedaan. Het gaat de goede kant op.”

De 30-jarige schaatser van Control durfde tijdens een trainingskamp in het Duitse Erfurt maandag weer de eerste slagen te maken op het ijs.

Door de blessure was Tuitert niet in staat om mee te doen aan het NK Sprint waardoor hij zich ook niet kon plaatsen voor het WK Sprint.

Op maandag 17 januari rijdt hij wel een skate-off over 1000 meter. Hij kan zich daar plaatsen voor de World Cup in Moskou. Via het wereldbekercircuit wil hij zich proberen te plaatsen voor het WK Afstanden in maart.

Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>