Kjeld Nuis naar WK Sprint

Dat noem ik nog eens een verrassing! Niet Simon Kuipers maar Kjeld Nuis heeft zich maandag in Thialf geplaatst voor het WK Sprint. Kuipers won maandagochtend de 500 meter en had voor aanvang van de 1000 meter dus de beste papieren. Maar de TVM’er werd overklast door zijn voormalige ploegmaatje van Control die de 1000 meter overtuigend won in 1’09’77. (Foto: KNSB)

Kuipers had voor de 1000 meter 1’10’86 nodig en greep daarmee naast het WK-ticket. Bovendien werd hij na afloop gediskwalificeerd vanwege ‘het insteken van de bocht’. Ook Ronald Mulder en Hein Otterspeer gingen met lege handen naar huis.

Mark Tuitert reed de 1000 meter om zich te plaatsen voor de World Cup in Moskou. Het was voor Tuitert de eerste wedstrijd na een slepende rugblessure. Hij reed in Thialf de tweede tijd op de 1000 meter en is dus op de weg terug. Jammer genoeg werd zijn tijd vergeleken met die van de snelste man: Kjeld Nuis. Het laatste startbewijs voor Moskou gaat dus ook naar hem.

Stefan Groothuis, Jan Smeekens en Jan Bos hadden zich bij het NK Sprint al verzekerd van een WK-ticket. De wereldkampioenschappen worden komend weekend, 22 en 23 januari, verreden in Thialf in Heerenveen.

Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje Kjeld Nuis en Patrick Roest in de medailletaxi
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>