Wust verbluffend goed in Erfurt: zo is schaatsen heel leuk!

Ireen Wust heeft zaterdag bij de World Cup in Erfurt een verpletterende indruk gemaakt op de 1500 meter. De Olympisch kampioene won ‘haar’ afstand in een baanrecord van 1’55’61. Daarmee was ze ruim 2,7 seconden sneller dan de nummer twee, Diane Valkenburg die 1’58’32 noteerde. Ook het brons was voor Oranje, Marrit Leenstra zette 1’58’38 op de klok.

Een volledige Oranje podium dus, waarbij wel moet worden aangetekend dat de Canadese Christine Nesbitt ontbrak in Erfurt.

Linda de Vries werd vijfde met 1’58’88, Lotte van Beek tiende in 1’59’39.

Ireen Wust is dankzij de winst in Erfurt de eerste Nederlandse die zich plaatst voor het WK Afstanden in Sochi op de 1500 meter. In het interview dat ze na afloop gaf aan de NOS straalde ze van het zelfvertrouwen: ,,Zo is schaatsen heel leuk!”

Ze denkt er zelfs over om bij het WK vijf afstanden te rijden: “Gezien de tijden gisteren op de 5000 meter, moet ik daarop ook in de medailles kunnen rijden. Het is ook de laatste afstand. Maar ik wil ook een goede ploegachtervolging rijden. Als ik goed en gezond ben, is vijf afstanden wel een mooi doel.”

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>