‘Nieuw Thialf groen en snel’

Het nieuwe Thialf moet de groenste en snelste laaglandbaan ter wereld worden. Die plannen maakte de Stuurgroep Nieuw Thialf vrijdagmiddag bekend in Heerenveen. Het is nog steeds onduidelijk of er echt nieuwbouw komt of dat het huidige Thialf wordt verbouwd. Wat het ook wordt, in 2015 heeft Nederland in elk geval een nieuwe schaatstempel.

Oud-AEGON-directievoorzitter Johan van der Werf ontvouwde de plannen vrijdag voor aanvang van het NK Afstanden. Als voorzitter van de ‘Stuurgroep Nieuw Thialf’ liet hij weten dat eind deze maand de businessplannen voor de diverse opties zijn uitgewerkt.

‘We maken plannen voor de groenste en snelste laaglandbaan ter wereld’, zei Van der Werf. De stuurgroep is in het leen geroepen door diverse overheden, de KNSB en NOC*NSF. ‘Een beetje meer van wat we in Nederland al hebben is niet goed genoeg’, aldus Van der Werf. ‘We moeten de beste faciliteiten hebben voor sporters, klanten en sponsoren.’

Er wordt al jaren gepraat over een nieuw Thialf, maar tot concrete plannen heeft dit nog niet geleid. Feitelijk zijn er twee opties: een renovatie van het bestaande Thialf of nieuwbouw, vlakbij het stadion van sc Heerenveen.

Bron: IJs voor nieuw Thialf.nl

Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>