Blokhuijsen maakt indruk op 500 meter

Jan Blokhuijsen heeft aan het begin van het EK Allround in Collalbo meteen grote indruk gemaakt. De Nederlander reed met 36’33 de tweede tijd op de openingsafstand, in de slipstream van de winnaar van de 500 meter: de Pool Konrad Niedzwiedzki in 36’04. Ook Koen Verweij deed goede zaken voor het klassement. Hij eindigde als derde in 36’56. (Foto: KNSB)

Blokhuijsen en Verweij hebben daarmee de eerste slag gewonnen op Håvard Bøkko en Ivan Skobrev. De Noor en de Rus – favorieten voor de titel – reden met 36’65 en 36’67 de vierde en vijfde tijd. De klassementsrijders wisten de achterstand op de Nederlanders daarmee te beperken.

Dat geldt helaas in mindere mate voor landgenoot Wouter Olde Heuvel. Onze nationale allroundkampioen klokte 37’12 op de 500 meter, goed voor de negende tijd. Enrico Fabris deed het nog slechter. Hij werd elfde in 37’23.

Renz Rotteveel, de vierde Nederlandse deelnemer in Collalbo, eindigde op de dertiende plaats in 37’37.

Blokhuijsen riskeerde op zijn 500 meter overigens nog even diskwalificatie. Hij schopte in de bocht een blokje weg. De jury boog zich na afloop van de afstand kort over het incident maar besloot de Nederlander gewoon in de uitslag te laten staan.

Het blokje bleek verkeerd te zijn neergelegd. De ‘blokjesleggers’ hadden de rode rondjes op de lijn gelegd, terwijl ze juist direct naast de lijn horen te liggen. Die wijziging is twee jaar geleden doorgevoerd. Destijds werd besloten om de blokjes naast de lijn te leggen, omdat dan meteen duidelijk is of een schaatser daadwerkelijk met de schaats de lijn heeft overschreden. Dat is verboden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

Klik hier voor het tussenklassement heren na één afstand.

Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>