Derde Europese titel Sábliková

Martina Sábliková heeft zondag in Collabo haar derde Europese allroundtitel veroverd. De Tsjechische was op de afsluitende 5000 meter met 7’07’78 verreweg de sterkste. Ireen Wüst werd tweede op de 5 kilometer in 7’18’70 en stelde daarmee het zilver veilig. Het brons ging bij de dames naar Marrit Leenstra.

In de finale van de 5000 meter ging het nog bijna mis. Er werd te vroeg aan de bel getrokken voor de laatste ronde. Sablikova en Wüst moesten allebei nog twee rondjes rijden maar kregen al een bel te horen. Gelukkig stonden er genoeg mensen langs de baan die schreeuwden dat ze door moesten schaatsen.

Diane Valkenburg won op de 5 kilometer een medaille: 7’24’69 was goed voor het brons op de slotafstand. In het eindklassement greep ze echter naast de prijzen met de vierde plaats.

Marrit Leenstra werd zesde op de 5000 meter in 7’28’06. Daarmee was ze net sneller dan Jorien Voorhuis die met 7’28’48 als zevende eindigde. In het eindklassement werd ze vijfde.

Wust, Leenstra en Valkenburg zijn zeker van het WK Allround in Calgary. Jorien Voorhuis is veroordeeld tot het rijden van een skate-off.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

Klik hier voor het eindklassement dames EK Allround 2011.

Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>