Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?

natuurijsbaan

Ja mensen! Er komt weer een periode aan met flinke nachtvorst. En wat doet Nederland dan? Hopen op natuurijs! Het zit nou eenmaal in onze genen, als de temperaturen ‘s nachts tot onder nul dalen dan dromen we over koek en zopie, de Elfstedentocht. Dan willen we in ons koude kikkerlandje massaal het ijs op.

Op schaatsen.blog.nl geven we al jaren – ijs en weder dienende- een overzicht van ijsbanen, toertochten en wedstrijden op natuurijs. Helaas is het niet altijd even makkelijk om antwoord te krijgen op de vraag ‘Waar kun je veilig schaatsen op natuurijs?’ Op internet wemelt het van de websites, en ook op Twitter en Facebook sneeuwt het berichten ..

Gelukkig houdt onze nationale schaatsbond KNSB keurig lijstjes bij. Op dit moment alleen nog van (natuur)ijsbanen die open zijn. Voor toertochten en wedstrijden heeft het nog niet lang en hard genoeg gevroren.

Klik hier voor een overzicht van (natuur)ijsbanen die open zijn.

Voor de overige locaties waar op natuurijs geschaatst kan worden, is de Schaatskaart van  Nederland een aanrader. Iedereen kan op deze website natuurijslocaties, toertochten of ijsbanen vermelden die open zijn. Let er wel op dat de betrouwbaarheid van deze schaatslocaties niet altijd kan worden gegarandeerd!

Je kunt ook @Natuurijs volgen op Twitter en Facebook. Ze hebben in 2018 geen app, maar een Whatsapp groep. Deel hier de locatie met foto waar geschaatst kan worden https://chat.whatsapp.com/7vgj6hO7xIw5p87a6qOLYX … 

Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter
Lees ook:Colofon
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>