Leenstra begint NK met zege

Marrit Leenstra is het NK Allround in Heerenveen voortvarend begonnen. De winnares van het brons bij de vorige editie van het kampioenschap won vrijdag overtuigend de 500 meter in 39’21. Daarmee liet ze Diane Valkenburg – één van de concurrentes voor de titel – ver achter zich (40’13). Linda de Vries reed de derde tijd (40’24). (Foto: KNSB)

Jorien Voorhuis – vorig jaar de nummer twee op het NK Allround achter Elma de Vries – bleef met 40’43 redelijk dicht in de buurt van de snelste rijdsters op de 500 meter.

Paulien van Deutekom maakte met 40’60 geen onaardige rentree. De rijdster van Control liet aan het begin van het seizoen het NK Afstanden nog schieten omdat haar achterstand te groot was. Nu lijkt de voormalig wereldkampioene allround op de weg terug.

Irene Schouten viel op met haar persoonlijk record van 40’75. De marathonschaatsster moet het natuurlijk vooral hebben van de lange afstanden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames (allround).

Klik hier voor de tussenklassement dames na één afstand (allround).

Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>