Sven Kramer aan begin Olympisch seizoen al supersnel

Sven Kramer heeft aan het begin van dit Olympische seizoen op indrukwekkende wijze zijn zesde nationale titel op de 5000 meter gepakt. Met een kampioenschapsrecord van 6’12’89 (de vijfde tijd in Thialf) liet de Fries de concurrentie mijlenver achter zich. En dat deed hij met gemak: ,,Ik heb een lekkere slag te pakken en dan komt de snelheid naar je toe,” zo was het nuchtere commentaar van de Nederlands en Olympisch kampioen na de race.

Jorrit Bergsma won het zilver met 6’17’79. Bob de Jong schaatste in 6’19’20 naar het brons.

Jan Blokhuijsen – dit dit seizoen niet meer in dezelfde ploeg schaatst als Kramer – probeerde in een directe confrontatie nog wel zijn oude ploegmaatje van repliek te dienen. Helaas moest hij het ruim afleggen tegen Kramer. Blokhuijsen werd uiteindelijk vierde in 6’19’52. Koen Verweij noteerde de vijfde tijd met 6’20’19.

De top 5 van de 5 km heeft zich geplaatst voor de 5000 meters bij de eerste World Cup wedstrijden van dit seizoen in Calgary en Salt Lake City.

Evenaring record Gerard van Velde

Sven Kramer pakte met de zege zijn zesde Nederlandse titel op de 5000 meter en zijn twaalfde in totaal. Daarmee evenaarde hij het record van Gerard van Velde. Zondag kan Kramer op de 10 km het record verbreken.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

 

Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>