Kuipers verruilt Control voor TVM

Simon Kuipers in olympisch pakVolop transfernieuws de afgelopen weken in schaatsland. Jan Blokhuijsen en Remco Olde Heuvel zijn gecontracteerd door TVM terwijl diezelfde ploeg Koen Verweij heeft gewipt. Het ‘grootste’ commerciele schaatsteam van Nederland is bovendien op zoek naar nieuw trainersbloed (Bart Veldkamp?) en voert moeizame onderhandelingen met Ireen Wust. Allemaal leuk en aardig maar niet echt bijzonder. Dat geldt – wat mij betreft – wel voor de overstap van Simon Kuipers van Control naar TVM. Daar kijk ik wel van op …

Eigenlijk vond ik Kuipers prima op z’n plek bij Jac Orie. Toegegeven, echt grote successen bleven uit. Maar dat had meer te maken met blessureleed dan met iets anders. Nee, het zal de financiele malaise wel zijn waarin Control nog steeds verkeert die de sprinter heeft doen besluiten om voor de zekerheid van een vast contract te kiezen. Bij TVM tekent hij een 2-jarige verbintenis onder coach Gerard Kemkers.

Simon

Het is de eerste overstap in schaatsland die ik een blogje waard vind. Er is volop beweging in schaatsland maar eigenlijk gebeurt er weinig waar ik van opkijk.

Kuipers zelf over zijn overstap: “Ik vind het tijd worden voor nieuwe uitdagingen. De afgelopen zeven jaar heb ik met veel plezier en succes met coach Jac Orie gewerkt. Nu wil ik een nieuwe weg inslaan. De ambities en plannen van TVM spreken mij aan. Ik verwacht dat ik daar verder kan groeien.”

Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>