TVM eens met Wüst, Voorhuis en Veldkamp

ireen wust vancouver goud 1500 meterNa een lang Olympisch seizoen mochten de Nederlandse schaatsers in april genieten van een welverdiende vakantie. Nu het eenmaal mei is moeten ze weer vol aan de bak. Trainen voor een nieuw seizoen, het liefst met een vet contract op zak. Ireen Wüst heeft wat dat betreft niks te klagen. De Olympische kampioene op de 1500 meter heeft haar verbintenis met TVM voor twee jaar verlengd. Ook Bart Veldkamp is door de schaatsploeg vastgelegd. Hij wordt – zoals verwacht – assistent-coach van Gerard Kemkers. (Foto: www.vancouver2010.com)

In eerste instantie verliepen de onderhandelingen tussen TVM en Ireen Wüst nogal stroef. De Brabantse vond dat de aanbieding ‘niet in verhouding stond tot de geleverde prestaties’. In gewoon Nederlands: ze vond het salaris te laag. Uiteindelijk konden beide partijen het toch eens worden over contractverlenging.

Bart Veldkamp komt naar TVM als assistent-coach van Gerard Kemkers. De ploeg komt daarmee tegemoet aan het verzoek van boegbeeld Sven Kramer om ‘nieuwe impulsen’ te krijgen. Veldkamp heeft de afgelopen twee jaar ervaring opgedaan als trainer van de Amerikaanse ploeg.

Maandag maakte TVM ook bekend dat Jorien Voorhuis is aangetrokken als trainingspartner voor Wüst. Voorhuis is afkomstig van het ter ziele gegane VPZ. Ze heeft een contract van een jaar getekend.

Aan de stoelendans in schaatsland deden deze week meer schaatsers mee. Rhian Ket (Nederlands kampioen op de 1500 meter) stapt over van APPM naar Hofmeier. Jacques de Koning keert juist terug bij APPM. De sprinter reed vorig seizoen nog voor Hofmeier. Voor Freddy Wennemars is geen plaats meer bij APPM.

Bron: Telegraaf/ Nusport / Volkskrant

Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>