Het regent goud voor Bos en Wüst

De beste sprinter van Nederland is op dit moment Jan Bos. Dat is na zijn winst op beide sprintafstanden de conclusie. Ik zat er dus helemaal naast met mijn bewering dat Bos er wel niet zoveel van zou bakken, omdat hij aan het begin van het seizoen nooit zo sterk is. Bos is wel degelijk sterk. Of hij – net als bij de vorige NK Afstanden – morgen ook de 1500 meter wint?

In deze vorm zou dat best wel eens kunnen. En dan wordt het de vraag of hij er ook voor kiest om aan alledrie de afstanden mee te doen in het World Cup-circuit.

Met zo’n zelfde ‘probleem’ zit Ireen Wüst. Zij heeft zich tot nu toe geplaatst voor alle afstanden die er bij de vrouwen verreden zijn: de 500 meter, de 1000 meter en de 3000 meter. Daar zal morgen nog wel een ticket voor de 1500 meter bijkomen. Wüst gaf meteen aan dat ze niet van al die World Cup-tickets gebruik gaat maken. ,,Ik moet echt keuzes gaan maken”, besefte de inwoonster van Goirle. ,,Ik moet niet overmoedig worden en me over de kop rijden. Rust is voor mij net zo belangrijk als trainen”, zei ze daarover. De 500 meter laat ze in ieder geval al schieten. Op die afstand heeft ze in het internationale circuit toch niet zoveel te zoeken.

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het regent goud voor Bos en Wüst

  1. Henk W

    Ireen wint de 3000m Erg goed voorspelt Mevrouw van Tol! Het doet mij deugd dat dit schaatsblog wordt gemaakt door iemand met verstand van zaken!

      /   Reply  / 
  2. Verine

    Tja, het blijft gokken he. Wel leuk trouwens, dat Groenewold zo goed reed op de 3 kilometer. Maar wat dacht je van m’n voorspelling voor de derde plek? Foske Tamar van der Wal werd laatste… Ach ja.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>