Goud junioren team pursuit

Toch nog een gouden plak voor Nederland bij het WK Junioren dat afgelopen weekend is verreden in het Finse Seinäjoki. Op de ploegenachtervolging reden Maurice Vriend, Thomas Krol en Frank Hermans naar de overwinning.  De Nederlandse mannen bleven Noorwegen en Japan voor. (Foto: KNSB)

Voor het eerst sinds 2002 pakten de dames geen goud bij de ploegenachtervolging. Pien Keulstra, Lotte van Beek en Irene Schouten werden in de kwalificatie gediskwaliceerd nadat tot twee keer toe de lijn werd overschreden.

In het allroundklassement dit jaar geen goud voor de Nederlandse deelnemers. Achter de Tsjechische winnares Karolina Erbanová pakten Pien Keulstra en Lotte van Beek wel zilver en brons in Seinäjoki.

Klik hier voor het eindklassement dames WK junioren 2011.

Bij de mannen eindigde Maurice Vriend  net naast het podium. Hij werd vierde achter de Noren Sverre Lunde Pedersen (de nieuwe wereldkampioen junioren), Simen Spieler Nilsen en Kristian Reistad Fredriksen.

Klik hier voor de overige uitslagen van het WK Junioren 2011. Op de individuele afstanden slaagden de Nederlanders er niet in om goud te pakken.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>