Kramer en Wüst –natúúrlijk- schaatsers van het jaar

Wie niet gedacht had dat Sven Kramer en Ireen Wüst verkozen zouden worden tot schaatsers van het jaar, mag zijn vinger opsteken. Het bericht dat de twee jonge TVM-ers zijn uitgeroepen tot schaatser en schaatsster van het seizoen 2006 / 2007 is dus geen verrassing, maar wel zeer terecht. 

De enige die nog een beetje in de buurt kwam, is Erben Wennemars. Vooral in kwantiteit, niemand reed immers zoveel wedstrijden als de Zwollenaar. Maar aan de overwinningen van Kramer op het EK Allround, het WK Allround en twee keer bij de WK Afstanden kon Wennemars op geen enkele manier tippen. Bij de vrouwen kwam al helemaal niemand in de buurt van de prestaties van Ireen Wüst.

Sven en Ireen werden door een tienkoppige jury, onder leiding van voorzitter Ab Krook, gekozen. De jury bestond uit negen kenners, het tiende lid was het publiek dat wekelijks via internet kon meestemmen.

Beide sporters krijgen vrijdag 30 maart de Ard Schenk Award overhandigd tijdens het Gala Schaatser van het Jaar, dat op die avond live wordt uitgezonden op Nederland 1 (21.30 – 22.52 uur). Tot november, als het volgende seizoen van start gaat, waarschijnlijk de laatste mogelijkheid om de toppers in beeld te zien, kijken dus! De volledige eindstand in het klassement Schaatser van het Jaar, vind je hier.

Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kramer en Wüst –natúúrlijk- schaatsers van het jaar

  1. Marten

    Super natuurlijk. Niets meer dan lof voor deze mensen. Maar is er wel een gelenheid geweest om te stemmen na het wk afstanden? Ik heb het niet kunnen doen, terwijl ik tot en met vandaag (do) de site van de telegraaf in de gaten heb gehouden!, is dit iemand anders wel gelukt??! Wel jammer, maar mijn stem zou waarschijnlijk niet veel hebben veranderd. Ik zou ook op deze 2 toppers stemmen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>