Te warm voor zomerijs: Thialf dicht

ijsHet was eigenlijk ook te bizar voor woorden .. ‘s lands beste schaatsers die zich bij tropische temperaturen buiten binnen afbeulen voor een fikse ijstraining. Het ging een paar weken goed. Maar nu ook in Friesland de temperaturen ruim boven de 30 graden oplopen, sluit Thialf vrijdagmiddag de deuren. Even geen zomerijs. Behalve aan een stokje dan ..

Annette Gerritsen had ‘geluk’. Haar training stond vrijdag al om 10.15 uur gepland, zo schreef ze op Twitter. De schaatstempel sloot om 12.00 uur de deuren.

Ook Mark Tuitert schreef er vrijdag een tweet over: Thialf gaat een dagje dicht, te warm 32gr nu. Volgens mij zal niemand daar rouwig om zijn vanmiddag.

De koelinstallatie van Thialf kan de hitte niet langer aan. Als het weer wat koeler wordt, kan er weer geschaatst worden. “Deze strijd moet je niet aangaan met de natuur,” zei ijsmeester Beert Boomsma donderdag tegen de Leeuwarder Courant.

Het is in Thialf elk jaar mogelijk een paar weken in de zomer te schaatsen. Als het weer het toelaat kan dat nog tot 10 juli.

Klik hier voor meer informatie over het zomerijs in Thialf.


Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Win een door Kjeld Nuis gesigneerd TeamNL shirt!
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>