Pechstein wilde zelfmoord plegen

Von Gold und BlutHeftig! Maar niet onvoorstelbaar .. Ik kan erin komen dat Claudia Pechstein uit het leven heeft willen stappen na de schorsing in verband met vermeend dopinggebruik. In haar biografie ‘Van goud en bloed’ - die maandag verschijnt – onhult de 38-jarige Duitse schaatsster dat ze overwogen heeft om samen met haar man Marcus Bucklitsch zelfmoord te plegen. Pechstein ontkent tot op de dag van vandaag dat ze doping heeft gebruikt. (Foto: claudiapechstein.de)

Diverse Duitse media publiceerden zaterdag passages uit het boek. Op haar website reageert de vijfvoudig Olympisch kampioene zaterdag met de woorden: ,,Ja, het klopt. Ik wilde mezelf inderdaad van het leven beroven.”

Pechstein werd vorig jaar geschorst vanwege abnormale bloedwaarden. Ze mag tot februari 2011 niet meedoen aan wedstrijden. Door de schorsing miste ze onder meer de Olympische Winterspelen van Vancouver.

De Duitse ging door een diep dal. In maart 2009 overwoog ze van een viaduct te springen. ,,Een sprong, een val in de diepte, een harde botsing. En dan is het voorbij”, zo schrijft Pechstein. Manager Ralf Grengel wist haar over te halen zichzelf niet van het leven te beroven.

De schorsing van Pechstein loopt op 8 februari 2011 af. Ze wil bij het WK Afstanden in Inzell in maart het schaatsen weer oppakken.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pechstein wilde zelfmoord plegen

  1. Adri

    Beste Claudia, er is meer dan schaatsen op deze wereld.
    Alle (oud) sporters kunnen je hierbij tot voorbeeld zijn !

    Ik heb overigens wel grote bewondering voor de geweldige kracht die jij blijkbaar kunt putten uit tegenslagen, beschuldigingen e.d.
    Om dit op dergelijke wijze, te overwinnen moet een goed gevoel zijn.

    En na je rehabilitatie, moeten mensen die je alsnog blijven beschuldigen volgens mij
    maar verbannen worden van sportbegeleidingen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>