Schaatsers tekenen petitie tegen Dr. Bibber

Schaatsers uit binnen- en buitenland hebben de afgelopen dagen massaal een petitie ondertekend tegen de Dr. Bibberregel. In de brief wordt aan de internationale schaatsunie ISU gevraagd om de gewraakte lijnregel te schrappen. Afgelopen weekend liepen Mark Tuitert en Jorien Voorhuis medailles mis op het NK Afstanden omdat ze gediskwalificeerd werden.

De internationale schaatstop is deze week in Heerenveen voor de opening van het wereldbekerseizoen. De protestactie wordt geleid door enkele Nederlandse rijders, maar krijgt veel bijval uit het buitenland. Inmiddels hebben tientallen rijders de petitie ondertekend. De protestbrief wordt donderdag aan de ISU aangeboden.

Deze zomer werd tijdens een ISU-congres besloten dat schaatsers op het rechte stuk binnen hun eigen baan moeten blijven. Als een volledige schaats in de baan van de tegenstander komt volgt onherroepelijk diskwalificatie.

Bron: ANP

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schaatsers tekenen petitie tegen Dr. Bibber

  1. Jolanda Reker

    Ik vind de dokter Bibber regel zo ongelooflijk waardeloos!! Schaatsen is een plezier om naar te kijken. Maar nu, met de dokter Bibber regel van de ISU, zit je continue te kijken of de schaatser over de lijn komt met een schaats. Er is gewoon geen bal meer aan om relaxed te kijken. Dit heeft totaal niets, maar dan ook niets met de kwaliteiten etc van de schaatser te maken. Iedere schaatser heeft een keer de binnenbocht en de buitenbocht, dus wat is het probleem? Ze hebben dus evenveel de kans om, volgens de ISU, te “smokkelen” met de afstand. Dus even eerlijk, evenveel kans.
    Schrappen die regel, zodat de “die hard fan” weer met plezier naar de prestaties van de schaatsers kan kijken!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  2. Maria

    Schaatsen was een leuke sport tot dat Dr.bibber uit gevonden was.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>