Coaches woedend over aanwijsplek Wüst

Dat zat erin! Woensdag reageerde Jac Orie op Twitter al pissig op het besluit van de KNSB om Ireen Wüst een aanwijsplek te geven voor het EK Allround. Donderdag lieten ook enkele andere trainers van commerciële teams van zich horen. Behalve Orie van Control zijn ook Jan van Veen (Hofmeier), Peter Kolder (Team Liga) en Johan de Wit (APPM) verbolgen over de aanwijzing.

,,Het is schandalig. Ik ben het er absoluut niet mee eens”, zegt Van Veen in het AD. ,,De afspraak is dat alleen iemand wordt aangewezen als hij of zij ver boven de anderen uitsteekt, dat is namelijk de essentie van iemand aanwijzen. Dat is nu niet het geval.”

Wüst is aangewezen voor de Europese titelstrijd op basis van haar prestaties tijdens de wereldbekerwedstrijden in november. De schaatsster van TVM kan zich hierdoor volledig richten op het NK sprint eind december in Heerenveen. Wüst heeft namelijk ook ambities om zich te plaatsen voor het WK sprint op 22 en 23 januari in Thialf.

,,Wüst is op basis van de resultaten tot nu toe maar iets beter dan anderen”, zegt Van Veen. ,,Daarom is dit meer dan onrechtvaardig, dit deugt van geen kant. Dan had je ook wel anderen aan kunnen wijzen.”

Orie liet zich woensdag op Twitter al uit over de kwestie: ,,Als de KNSB Ireen Wüst aanwijst voor het EK allround, moet de bond ook kijken naar andere schaatsers die bij de besten van de wereld horen.”

De coach van Control heeft zich ook schriftelijk met zijn kritiek gewend tot de KNSB. ,,Ik heb ook antwoord gekregen. De bond wil er niets aan doen.”

Trainer De Wit van APPM liet de bond via de mail ook weten het niet met de aanwijsplek van Wüst eens te zijn. ,,Iemand moet aantoonbaar beter zijn. Daarnaast bestaat de afspraak dat alle trainers het in een geval als dit met de beslissing eens moeten zijn. Als één trainer het voorstel niet steunt, kan ik me nog voorstellen dat ze het er toch doorheen duwen. Nu is volgens mij, op TVM na, niemand het er mee eens. Alleen hebben de andere trainers allemaal op individuele basis gereageerd, dat geeft misschien ruimte om het zo te doen. Ik vind het wel vreemd.”

Peter Kolder uitte ook zijn ongenoegen en opperde eerder al het idee om zijn pupil Margot Boer dan ook aan te wijzen voor de WK sprint. Hofmeier heeft met Marrit Leenstra een schaatsster die de eerste maanden van het seizoen ook goed presteert. De KNSB vindt beide gevallen niet vergelijkbaar met Wüst.

Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Coaches woedend over aanwijsplek Wüst

  1. johannes

    Was Wüst dit seizoen aantoonbaar beter dan bijv. Margot Boer?
    Marrit Leenstra heeft inmiddels laten zien helemaal op haar niveau terug te zijn.
    Kan met goed voorstellen, dat de andere coaches boos zijn op de KNSB.

    Ireen Wüst heeft nog niet zo’n goede 500 m. laten zien, dat je mag veronderstellen, dat zij kanshebster voor de WK sprint is.

    In Margot Boer, Annette Gerritsen en Laurine van Riessen hebben we al goede sprintsters en laat Ireen Wüst zich concentreren op het allrounden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>