Blokje Blokhuijsen bijna fataal

Blokhuijsen heten en dan door een blokje bijna naar huis worden gestuurd. Het overkwam de Nederlander vrijdag bij het EK Allround in Collalbo. Jan Blokhuijsen ontsnapte aan diskwalificatie nadat hij in de bocht een blokje weg trapte. Op de 500 meter eindigde hij als tweede en zette zichzelf daarmee verrassend op de kaart als kandidaat voor de Europese titel.

De jury besloot om de Nederlander niet de diskwalificeren omdat de blokjes op de buitenbaan in Collalbo niet op de juiste plaats lagen. De zogenoemde ‘blokjesleggers’ hadden de rode rondjes op de lijn gelegd, terwijl ze juist direct naast de lijn horen te liggen.

De wijziging is twee jaar geleden doorgevoerd. Destijds werd besloten om de blokjes naast de lijn te leggen, omdat dan meteen zichtbaar is of een schaatser daadwerkelijk met de schaats de lijn heeft overschreden. Dat is namelijk verboden.

 

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Colofon
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>