Vernieuwing in de schaatssport?

De ISU wil vernieuwing in de schaatssport. De tribunes blijven vaker leeg, kijkcijfers dalen en sponsors morren massaal. Aan de vooravond van het WK Sprint in Heerenveen gaan de leden van de technische commissie van de Internationale Schaats Unie daarom aan tafel. Hoe houden we het langebaanschaatsen aantrekkelijk?

Vernieuwing zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de door velen als saai bestempelde 10 kilometer bij allroundtoernooien wordt vervangen door de 3000 meter. Of dat er meerdere schaatsers tegelijkertijd op het ijs komen.

Maar als ik dan hoor dat onze bondscoach Wopke de Vegt denkt aan muziek tijdens de ritten dan moet ik toch wel een beetje gniffelen. Bij mijn weten doen ze dat in Hamar al jaren! Als dat vernieuwing wordt genoemd, dan is het schaatsen inderdaad ten dode opgeschreven.

Bekijk hier het interview van Telesport met De Vegt over vernieuwing in de schaatssport.

 

Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>