De Vegt stopt met achtervolging

Divers media schrijven zondag over een ‘degradatie’ van bondscoach Wopke de Vegt. Na dit seizoen stopt hij met de coaching van de ploegenachtervolging. De Vegt blijft wel als manager van het langebaanschaatsen in dienst bij de KNSB. Als manager, dus niet meer als bondscoach ..  (Foto: KNSB)

Tegenover het ANP verklaarde De Vegt dat het onwaarschijnlijk is dat hij nog als bondscoach op het ijs zal verschijnen. Hij is daarover niet verbitterd. “Ik vind het een wijs besluit. Hiermee geven we aan dat we uit deze structuur willen stappen. Er was een trendbreuk nodig.”

Volgens de KNSB is na het brons van Vancouver geen progressie geboekt en wordt er op weg naar Sotsji een andere koers ingezet.

“We hebben nog drie jaar de tijd. We moeten in staat zijn om bij de dames en heren topteams en schaduwteams neer te zetten, die mee kunnen doen om de gouden olympische plakken”, zegt directeur sport Arie Koops.

De KNSB gaat de komende maanden met de merkenteams en de schaatsers in gesprek over het te volgen traject.

Bron: NOS

Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Colofon
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>