“Ook dopinggebruik in het schaatsen”

Na alle bekentenissen in de wielersport ontkomt ook het schaatsen er niet aan: ‘onthullingen’ over dopinggebruik. ,,Ook in de schaatssport is jarenlang doping gebruikt,” Dat zegt Jim Stray-Gundersen, voormalig lid van de medische commissie van de ISU in een interview met de NOS.

“Ik weet zeker dat tussen 1988 en 2006 olympische medailles zijn gewonnen met behulp van doping”, stelt de Amerikaan, die als arts van de Amerikaanse en de Noorse olympische ploeg diverse keren op de Spelen aanwezig was. Ook stond hij aan de wieg van een methode om bloeddoping op te sporen.

“Ook medaillewinnaars”

“Ik kan niet zeggen welke sporters of hoeveel er gebruikt hebben, maar ik weet dat er ook medaillewinnaars bij zitten. Tien tot vijftien procent van de schaatsers had in die periode afwijkende bloedwaarden.”

 

Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Filmpje: Suzanne Schulting in de medailletaxi
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>