Sábliková legt fundament voor titel

Martina Sábliková heeft bij het EK Allround in Hamar op de 3000 meter gedaan wat ze moest doen: de schade herstellen die ze op de 500 meter had opgelopen op Ireen Wust. De Tsjechische deed dat met een verpletterende tijd van 4’03’09 waarmee ze een solide fundament heeft gelegd voor de Europese allroundtitel.

Ireen Wust moest genoegen nemen met de tweede plaats op de 3000 meter in 4’08’40. Met het oog op de Olympische drie kilometer van Vancouver lijkt dat misschien een gevoelig tikje maar toch zei Wust achteraf in een interview met Studio Sport dat ze tevreden was over haar rit.

Wust staat na twee afstanden ook tweede in het tussenklassement. Op de 1500 meter moet ze 0,62 seconden goedmaken om Sablikova te passeren in het klassement. Een zware opgave want de Tsjechische heeft bij tijd en wijle ook een gemene schaatsmijl in de benen. Daarna volgt zondag dan bovendien nog de voor Wust altijd lastige en (te) lange 5000 meter. Het kampioenschap zit er voor de Brabantse dus normaal gesproken niet meer in.

Diane Valkenburg reed naar de zesde plaats op de 3 kilometer in 4’11’80. Jorien Voorhuis werd zevende met een tijd van 4’13’69. Valkenburg heeft met een vijfde plaats in het tussenklassement nog zicht op het podium. Voorhuis staat negende na twee afstanden.

Paulien van Deutekom kon haar relatief goede 500 meter geen vervolg geven in Hamar. Op de 3000 meter werd ze negende in 4’15’20. De voormalige wereldkampioene allround staat zevende in het klassement na de eerste dag.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter.

Klik hier voor het tussenklassement na twee afstanden.

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>