Kramer is concurrent Bøkko al kwijt

Met de val van Havard Bøkko op de 500 meter is het EK Allround in Hamar al meteen na de eerste afstand van een hoop spanning ontdaan. De Noor, een van de weinigen die nog een beetje bij Sven Kramer in de buurt had kunnen blijven, ging in de laatste buitenbocht onderuit. Kramer kan daardoor met tevredenheid terugkijken op de start van het toernooi. Zijn tijd van 36’60 leverde weliswaar een zuinig mondje op na de finish maar heel veel hoeft hij natuurlijk niet te vrezen. De Fries zit stabiel op koers voor zijn vierde Europese allroundtitel op rij.

Kramer slaagde er ook in om Enrico Fabris achter zich te houden in het klassement. De Italiaan werd vijfde op de 500 meter in 36’64.

Havard Bøkko zal niet meer van start gaan op de 5000 meter. Hij raakte door de val opnieuw geblesseerd aan zijn onlangs geopereerde schouder. De Noor reed zijn rit wel uit maar is volgens coach Johann Olav Koss niet meer in staat verder te rijden. “Hij heeft twee à drie dagen rust nodig om te herstellen.”

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

Klik hier voor het tussenklassement heren na 1 afstand.

Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>