KNSB: Dr. Bibberregel opschorten

De KNSB steunt het protest dat enkele Nederlandse schaatsers hebben aangezwengeld tegen wat in de schaatswereld nu al de ‘Dr. Bibberregel’ is gaan heten. De nieuwe ISU-regel bepaalt dat schaatsers vanaf dit seizoen niet meer met hun schaats over de middenlijn mogen komen op de rechte stukken. Doen ze dat toch dan volgt diskwalificatie.

Onder meer Erben Wennemars en Mark Tuitert riepen deze week op Twitter op om in opstand te komen. Ze vinden de nieuwe regel ‘absurd’ omdat schaatsen nou eenmaal een zijwaartse beweging is.

Ook Sven Kramer sloot zich vrijdag aan bij het protest. In zijn column in De Telegraaf dreigde hij tussen de regels door met actie tijdens de eerste World Cup-wedstrijd van het seizoen in Heerenveen.

“We waren en zijn het eens met de rijders dat deze nieuwe regel overbodig is en geen recht doet aan de sport”, zegt Arie Koops, de directeur sport van de Nederlandse schaatsbond.

De KNSB zal daarom namens de schaatsers het verzoek bij de internationale schaatsunie ISU neerleggen om de regel op te schorten en eerst grondig te discussiëren over de noodzaak van invoering.

Van de buitenlandse schaatsers heeft inmiddels ook Shani Davis openlijk uitgesproken dat de regel ‘sucks’: ,,Het zal de dynamiek van het schaatsen veranderen. Van nature wil een schaatser glijden en deze regel zal het ritme door de war schoppen.”

Bron: Nusport

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi

1 Reacties // Reageer

One thought on “KNSB: Dr. Bibberregel opschorten

  1. Johan de Vries

    Ik vindt het een belachelijk regeling dat je op de rechte stukken niet meer over de lijn mag. Daarom ben ik van mening dat alle rijders, in staking moeten gaan om niet meer te gaan rijden zolang de regeling aan blijft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>