Natuurijsklassiekers van start

Voor een Elfstedentocht is het nog te vroeg. Maar voor een aantal natuurijsklassiekers kan het licht deze week op groen. De Ronde van Skarsterlân, de Veluwemeertocht, de Hollands Venetiëtocht en de Driedaagse van Ankeveen staan vastgepind op de schaatskalender van de KNSB. Dat heeft Stichting Natuurijs Klassiekers laten weten.

Officeel zijn er 12 klassiekers, maar afgelopen zomer heeft de Stichting samen met de KNSB besloten dat vier verenigingen mogen aansluiten.

De Ronde van Duurswold, die dinsdag op het Groningse Schildmeer werd verreden, is één van de ‘nieuwe’ of semiklassiekers. De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door Rob Hadders, bij de vrouwen door Foske Tamar van der Wal.

Ook de Ronde van Skarsterlân in het Friese Goingarijp die voor donderdag op het programma staat is één van de nieuwe klassiekers in het rijtje.

De Veluwemeertocht, met start in Elburg, staat voor vrijdag 10 februari gepland. De Hollands Venetiëtocht (Giethoorn) is voor zondag 12 februari uitgeschreven. De eerste marathon van de Driedaagse van Ankeveen is op dinsdag 14 februari vastgesteld.

De Hollands Venetiëtocht is het langst niet verreden. De laatste keer was in december 1996, met Erik Hulzebosch en Klasina Seinstra als winnaars.

Bron: Stichting Natuurijs Klassiekers

Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje Kjeld Nuis en Patrick Roest in de medailletaxi
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Natuurijsklassiekers van start

  1. Pingback: Team KPN niet op NK marathon | Schaatsen

  2. Sam Roskam

    De rdaagse van Ankeveen zal wel afgelast worden

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>