Anni Friesinger terug op het ijs in Berlijn

Anni Friesinger keert maandag terug op het ijs in Berlijn. De schaatsster schrijft dat op haar website. Friesinger raakte begin juli bij een fietsongeluk zwaar geblesseerd aan haar knie. Na een operatie begon ze aan een langdurig  revalidatieproces. Anni schrijft dat ze langzaam maar zeker haar oude vorm aan het terugvinden is. Vorige week kon ze zich tot haar grote vreugde al weer bij haar team voegen op een trainingskamp in Bad Endorf. Deze week hoopt ze dan eindelijk weer het ijs op te stappen.

Het ongeluk gebeurde tijdens een fietstraining in Oostenrijk. Net na de operatie zag het er niet best uit voor de populaire Duitse. Ze schrijft op haar website ‘dat ze al blij was als ze enkele meters zonder krukken vooruit kwam’.

Op het moment van het ongeluk verkeerde Anni in een zeer goede conditie. Haar behandelend dokter zei toen dat Friesinger waarschijnlijk later aan het nieuwe schaatsseizoen zal beginnen maar dat ze bij de belangrijke titeltoernooien weer topfit zal zijn.

Het seizoen 2008/2009 zou voor Friesinger dit jaar op 31 oktober officieel beginnen met de Duitse afstandskampioenschappen. Door haar blessure heeft ze een behoorlijke trainingsachterstand. Ze denkt pas in december haar comeback te kunnen maken. Het WK Sprint half januari zal voor haar dan nog te vroeg komen. Friesinger zal zich vooral richten op het WK afstanden dat in maart op de agenda staat. Op de olympische ijsbaan van Vancouver zal ze vooral op de 1000 en 1500 meter focussen.

Hoe het allemaal echt gaat lopen is afwachten. Veel zal afhangen van die belangrijke eerste stappen op het ijs, deze week in Berlijn. Succes maandag Anni!

Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Anni Friesinger terug op het ijs in Berlijn

  1. Kim

    Snel terugkeren op het ijs Anni! We missen je!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>