VPZ schaatsploeg is er vroeg bij met presentatie

Het is wat vroeg in het jaar voor de presentatie van een schaatsploeg. Maar één ding is zeker. Je kunt dan wel rekenen op ruime aandacht van de media. Dat moet hebben meegewogen bij het besluit van het VPZ Schaatssteam om woensdag al af te trappen voor het nieuwe schaatsseizoen. De derde schaatsploeg van Nederland, na TVM en DSB, deed dat in een hotel in Zwolle met als presentator niemand minder dan Barbara de Loor. Zij sloot twee jaar geleden haar schaatscarrière af bij VPZ. 

Barbara de Loor werd tijdens de presentatie bijgestaan door Wilfred Genee. Ook de nieuwe technisch adviseur van VPZ, Ab Krook, kwam aan het woord. Met het oog op de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 riep hij de drie grote commerciële ploegen en de KNSB op tot meer samenwerking. 

VPZ heeft dit seizoen twaalf schaatsers onder de vleugels. Bij de vrouwen zijn de allrounders Diane Valkenburg en Wieteke Cramer gecontracteerd. De 24-jarige Valkenburg werd vorig seizoen verrassend achtste als debutant op het WK Allround. De 27-jarige Cramer is de vrouw met ervaring. Ze won brons op het WK Allround in 2004. VPZ heeft bij de vrouwen ook sprintster Sanne van der Star in de gelederen.

Bij de mannen zijn de bekende gezichten Tom Prinsen, Ben Jongejan, die zich vorig seizoen plaatste voor het EK en WK allround, en sprinter Remco Olde Heuvel. 

Schaatsploeg VPZ bestaat verder uit Michael Katee, Tim Salomons, Huub van der Wart, Sofie Nijman, Thijsje Oenema, en Jorien Voorhuis. De trainers zijn Erik Bouwman, Erwin ten Hove en Emiel Kluin.   

De komende weken zullen meer schaatsploegen zich presenteren. Vrijdag laat sprinter Jan Bos zien wie er nog meer in zijn nieuwe ploeg Hofmeier zitten. Eind september is het de beurt aan TVM, met wereld- en Europees kampioen allround Sven Kramer en Europees kampioen allround Ireen Wüst.

Het schaatsseizoen start 31 oktober met het NK afstanden in Thialf in Heerenveen. 

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>