Rintje zegt ook ja tegen bobsleebond

Het kan verkeren. Als je als schaatser geen deuk meer in een pakje boter schaatst, vergeten de media je snel. Kondig je je afscheid als langebaanschaatser aan dan ben je één klap weer wekenlang voorpaginanieuws. Zo vergaat het op dit moment ook Rintje Ritsma. Zijn laatste rondje werd overal breed uitgemeten. Over hoe zijn toekomst eruit ziet liet hij iedereen nog even in het ongewisse. Dat hij zitting neemt in de commissie Schenk wisten we al. Maar nu blijkt dat hij ook ja heeft gezegd tegen de Bob- en Slee Bond Nederland. Ritsma is daar in elk geval tot en met de Winterspelen in Vancouver (2010) onder de pannen als teammanager. (Foto: Rintjeritsma.nl)

Ritsma wordt manager van het Nederlands bobslee- en skeletonteam, dat komend seizoen is ondergebracht in Team NL. Het besluit werd zaterdag bekendgemaakt op sportcentrum Papendal door de Bob- en Slee Bond Nederland (BSBN).

Ritsma gaat vooral het commerciële traject van de bond en atleten begeleiden. Daarnaast moet de voormalig wereld- en Europees kampioen allround het topsportgebeuren meer inhoud geven. “Deze bond is zo klein, dat er in korte tijd veel veranderd kan worden. Voor komend seizoen ligt er een mooi fundament”, zegt hij in De Telegraaf.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>