Henk Gemser chef de mission voor Vancouver

Kijk … dat noem ik nou nog eens goed nieuws vanuit de schaatswereld! Henk Gemser is door NOCNSF aangesteld als chef de mission voor de Winterspelen van Vancouver in 2010. De sportkoepel heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Tjsonge .. wat gun ik het die man dat hij zich weer professioneel met het schaatsen kan gaan bemoeien. Persoonlijk vind ik het een van de warmste persoonlijkheden binnen het wereldje. Behalve ter zake kundig is hij ook oprecht geinteresseerd in mensen. Een aimabele man. Blij dat hij er weer bij is!

Nadat hij stopte als bondscoach van de schaatsers was Gemser nog enkele jaren actief als schaatscommentator bij de NOS. Daarna verdween hij geruisloos van het toneel. Eeuwig zonde!

De 68-jarige Fries vult het gat dat Charles van Commenée achterlaat door zijn aanstaande vertrek naar de Britse atletiekbond. Van Commenée combineerde de functies van technisch directeur en chef de mission. Gemser is alleen chef de mission.

Henk Gemser zal optreden als boegbeeld, klankbord en verbinder van het Nederlands Olympisch Team voor Vancouver. Als schaatscoach maakte Gemser de Olympische Spelen mee van Calgary (1988), Lillehammer (1994) en Nagano (1998).

Zie ook: Schaatsbond blij met Gemser

Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Colofon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>