Schaatsblokjes blijven naast de lijn liggen

De schaatsblokjes liggen voor de rest van het seizoen in de bochten net naast de blauwe scheidslijn van de twee baanhelften. Dat heeft de technische commissie van de ISU besloten, zo maakte bestuurslid Jan Dijkema zaterdag bekend. „Na het seizoen volgt er een evaluatie”, zei hij bij de wereldbekerwedstrijden sprint in Changchun.

Over de blokjes was tijdens de eerste wedstrijden, in november, veel te doen. De ISU scherpte aan het begin van het seizoen de ‘bochtenregel’ aan. Als een deelnemer met een schaats op de baanhelft van de tegenstander zou komen, volgde direct diskwalificatie.

Omdat de blokjes tot en met de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen op de lijn lagen, was niet duidelijk of iemand die een blokje wegtrapte ook daadwerkelijk de lijn had gepasseerd.

Nu de blokjes net naast de lijn liggen, kan van discussie geen sprake meer zijn. Wie een blokje raakt, heeft de lijn gepasseerd en wordt gediskwalificeerd.

In Moskou experimenteerde de ISU twee weken geleden voor het eerst met het verleggen van de blokjes. Dat zorgde voor tevredenheid bij alle betrokken partijen. Mede daardoor besloot de ISU het experiment te verlengen tot in ieder geval het einde van het seizoen.

Zowel in Moskou als bij de eerste dag van de wereldbekerwedstrijd in Changchun bleven de blokjes op de plaats liggen en werd niemand gediskwalificeerd vanwege de ‘bochtenregel’.

Bron: De Telegraaf.

Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Colofon
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>