Ritsma bij afscheid benoemd als erelid KNSB

Rintje Ritsma heeft zaterdagmiddag na afloop van de ritten op het EK allround feestelijk afscheid genomen van het schaatspubliek. Na de laatste rit op de drie kilometer werd de Beer van Lemmer in een bomvol Thialf massaal uitgezwaaid. Bij het afscheid werd de 38-jarige Ritsma benoemd tot erelid van de KNSB. “Dit is een bijzonder moment voor me. Hier ben ik jullie zeer erkentelijk voor”, zei de 38-jarige oud-schaatser. Op de website van de NOS is een verslag te zien van het afscheid van Ritsma. Klik op de foto om de beelden te bekijken.Naast zijn vier wereldtitels sleepte Ritsma ook zes Europese allroundtitels in de wacht. Hij behaald ook twee keer een titel op de WK afstanden, veroverde zilveren en bronzen medailles bij de Olympische Spelen en won 29 keer een wereldbekerwedstrijd.

NOCNSF-voorzitter Erica Terpstra sprak Ritsma toe. ,,Je hebt de schaatswereld uitgedaagd en was altijd op een professionele manier met je sport bezig. Bedankt voor wat je voor de sport in Nederland hebt gedaan”, zei ze.

Jochem Uytdehaage, al eerder gestopt met schaatsen, en Erben Wennemars maakten bekend dat er een Hall of Fame in Thialf komt en dat Ritsma daar als eerste een plek krijgt.

Oud-schaatsers en schaatsers vormden daarna een erehaag voor Ritsma. ,,Kippenvel”, sprak de ‘Beer van Lemmer’. ,,Publiek, super bedankt.”

Bron: KNSB.nl

Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Medaillespiegel: 20 plakken voor Nederland in PyeongChang
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>