WK Sprint nauwelijks bij te bloggen

Werkelijk bekaf zit ik een beetje na te hijgen van de eerste dag van het WK Sprint in Moskou. Zelden zo’n chaotische start van een toernooi meegemaakt. Live verslag doen van een sprintkampioenschap is op zich al aanpoten. De 500 meters zijn voorbij voor je er erg in hebt en terwijl je druk aan het tikken bent vliegen de 1000 meters je om de oren. Zeker op deze bizarre zaterdag in Moskou. Los van het bijhouden van ritten, uitslagen en klassementen leek het wel alsof voor de Nederlandse schaatsers de hel was losgebroken.

Het begon al met de valpartij van Annette Gerritsen op de 500 meter. Weg kampioenschap. Gauw effe een berichtje over tikken. Ondertussen was de laatste vrouw op de openingsafstand al over de finish gekomen dus moest de uitslag van de 500 meter dames op het net. Stress!

Terwijl ik daarmee bezig was, zag ik op de televisie Erben Wennemars in de laatste bocht onderuit gaan. Daar moest natuurlijk ook een bericht van getikt worden. Zeker omdat het er al meteen slecht uitzag. Wennemars kermde het uit van de pijn en moest van het ijs gedragen worden op een brancard. Linea recta naar het ziekenhuis. Au ..

Nog maar net bekomen van de schrik en m’n vingers blauw tikkend ging Stefan Groothuis alweer ‘plat op z’n bek’. Wat was er toch aan de hand in Moskou? Groothuis trapte na de start met de punt van zijn schaats in het ijs. Hij krabbelde snel overeind maar op een kampioenschap waar de winnende tijd een 34′er is kom je met 38’06 natuurlijk niet ver meer. Nog meer voer om te blijven bloggen!

Voor m’n gevoel nog geen tel later gleed titelverdediger Kyou-Hyuk Lee al in een nieuw baanrecord over de finish om daarmee winnend de 500 meter af te sluiten. En ik zat nog maar halverwege mijn berichtje over Groothuis. Pffff … slecht voor je hart man, dat live bloggen!

Gelukkig een dweilpauze. Effe rust. Normaal gesproken dan. Want nu hebben Ria Visser en Dione de Graaff het alweer over een ander nieuwswaardig feit. Annette Gerritsen is na haar val op de 500 meter ook nog eens gediskwalificeerd! Alsof het al niet erg genoeg is voor die meid dat haar klassement aan gort is door de valpartij. Maar de scheidsrechters passen de ISU-bochtenregel genadeloos toe en schrappen Gerritsen uit de uitslag. Ze is bij het opstaan na haar val even de binnenbaan ingereden en dat had ze niet mogen doen. En ik maar bloggen en tikken …

Ondertussen was de 1000 meter van de vrouwen natuurlijk al lang en breed begonnen. Daar heb je gelukkig wat meer tijd, per defenitie dubbel zoveel als bij de 500 meters. Maar al die inderhaast getikte berichtjes behoeven hier en daar natuurlijk nog wel wat aanscherping. Al redigerend dus met een scheef oog de 1000 meter gevolgd. Om te zien dat Margot Boer de overwinning wegkaapte voor de neus van Anni Friesinger. Ik blog me helemaal suf want zo’n topprestatie in schril contrast met al die valpartijen, dat behoeft wel vermelding.

Vanaf dat moment keert de rust gelukkig wat terug. In de ‘dweil’ nog wel even naar Gerard Kemkers moeten luisteren die ons bijpraat over de blessure van Wennemars (Het is waarschijnlijk een spierscheuring in de lies) maar verder blijft het rustig. Tenminste .. in negatief opzicht. Want Simon Kuipers schaatst de sterren van de hemel op de 1000 meter. Shani Davis is hem in een nieuw baanrecord net te snel af maar beide mannen stijgen flink in het klassement na de eerste dag.

Na het tikken van die laatste uitslag daal ik langzaam weer terug op aarde. Verslag doen van zo’n chaotisch verlopen eerste dag doet je hart sneller kloppen. De adrenaline spuit uit je oren. Zomaar stoppen met tikken lukt dan ook bijna niet. Mijn lichaam zegt: je moet nog even blijven bloggen. Doe iets met die energie die nu door je lijf giert. En dat heb ik dus bij deze gedaan. Even van me afschrijven. Dat een WK Sprint op deze manier nauwelijks bij te bloggen is … Kwam de boodschap een beetje over?

Klik hier voor al het nieuws over het WK Sprint in Moskou.

Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>