Divagedrag Nederlandse schaatsers oogst kritiek

Een paar weken geleden vroeg ik me al af of ik nou echt de enige was die zich verbaasde over de afmelding van Sven Kramer voor de 1500 meter in Salt Lake City. En vrijdag noemde ik het divagedrag dat ook Stefan Groothuis en Simon Kuipers besloten hadden om de schaatsmijl aan zich voorbij te laten gaan. Notabene het koningsnummer van het schaatsen! Maar .. zie daar. Ik ben gelukkig niet de enige die zich daarover opwindt. NOS-commentator Ria Visser stak vrijdagavond op televisie ook niet onder stoelen of banken dat zij het niet kon waarderen. En nu heeft ook een aantal bondscoaches, waaronder Peter Mueller, zich negatief uitgelaten over de opstelling van de Nederlandse schaatsers en hun begeleiding. Volkomen terecht, wat mij betreft!

Kramer, Groothuis en Kuipers reden geen 1500 meter tijdens de wereldbekerfinale in Salt Lake City omdat ze zich willen sparen voor het WK Afstanden. Dat begint donderdag in het Canadese Vancouver, waar volgend jaar de Olympische Winterspelen worden gehouden.

De KNSB besloot geen vervangers aan te wijzen voor het trio en dus kwamen er op de 1500 meter slechts twee Nederlanders aan de start, Mark Tuitert en Wouter Olde Heuvel.

Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Divagedrag Nederlandse schaatsers oogst kritiek

  1. Martin

    Onzin, moet de ISU maar zorgen voor een normale agenda en niet de world cup finale en wk afstanden in een week organiseren.

      /   Reply  / 
  2. Monique

    diva gedrag? Ja de hele selectie bestaat uit zeer verwende, arrogante mensen,met een motivatie van nul, de schaatsers de coachen enz. Je ziet dat ze alles hebben, en het liefst alles voor ze klaar staat, behalve Sven de enige echte. Een hele hofhuishouding reist mee van kleermakers tot koks je kan het zo gek niet bedenken en de medailles??? Ze vinden wel weer iets te zeuren om hun bar slechte optredens. Nee kijk dan die andere eens vechten, met veel minder materiaal, vond en vindt het een schaamteloze geldverslindende zooi geworden en de meeste groeten gaan lafbek met zijn bobslee en ook weer een over het paard getilde sportman die het geld al heeft ontvangen zonder iets te doen. Mensen met een bankrekening vol werken nu eenmaal minder.

      /   Reply  / 
  3. Gerard-

    Waarom gebruiken sommigen bijv Monique op 26 feb 15h20 zoveel scheldwoorden?
    Ik ben benieuwd wat ze zelf voor bijzonder prestatie levert?

      /   Reply  / 
  4. Liesbeth Kombrink Auteur

    @Gerard, ik vraag me dat ook wel eens af waarom mensen hier soms zo ontzettend boos en vaak ook nog off-topic reageren. Het principe van een weblog is wel dat mensen reacties plaatsen op de mening van de schrijver .. maar om dan meteen te gaan schelden of de boodschapper zwart te maken. Ik begrijp daar ook helemaal niks van!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>