Bobber Timothy Beck vlaggendrager

Bobsleeër Timothy Beck mag komende nacht de Nederlandse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen. De remmer van de bobslee-equipe werd donderdag door chef de mission Henk Gemser voorgesteld als vlaggendrager in Vancouver. De officiele opening van de Spelen begint in de nacht van vrijdag op zaterdag om 3.00 uur en wordt live uitgezonden door de NOS op Nederland 1.

Beck begint aan zijn derde Olympische Spelen. Hij deed als bobsleeër mee in Salt Lake City (2002) en als sprinter (!) op de 4 x 100 meter bij de Zomerspelen van Athene in 2004.

Henk Gemser over zijn keuze voor Timothy Beck:

Gemser had overigens weinig keus. Alle sporters die binnen 48 uur na de openingsceremonie in actie komen, zullen niet meelopen tijdens de opening. Zo zijn onder andere Sven Kramer en Bob de Jong er niet bij. Verder ontbreekt de voltallige shorttrackploeg vanwege sportieve verplichtingen in het weekend.

Ook Stefan Groothuis laat de openingsceremonie van de Winterspelen aan zich voorbij gaan. De schaatser van Control heeft last van een bacterie in de luchtwegen en onderging al twee antibioticakuren. Hij is aan de beterende hand. Groothuis rijdt in Vancouver de 1000 en de 1500 meter.

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>