Uitzinnige huldiging Kramer in Holland House

Na het behalen van het goud op de 5000 meter is Sven Kramer zaterdagavond gehuldigd in het Holland Heineken House in Richmond. De huldiging, met aansluitend een optreden van Marco Borsato leidde tot uitzinnige taferelen. Ook Sven’s vriendin Naomi van As en zijn ouders kwamen naar het Holland House om mee te feesten. (Foto: Tobias Bos)

Kramer kreeg van Erica Terpstra, voorzitter van NOCNSF, op het podium alvast een ‘medaille’ uitgereikt. ,,Ik had een hele speech voorbereid”, zei Terpstra. ,,Maar wat was dit machtig. Als je zo’n druk op je hebt liggen en je doet het op deze manier, dan ben je een groot olympisch kampioen.”

Kramer bekende dat hij vooraf toch wel wat spanningen kende. ,,Nu gaan we los”, zei hij met het oog op de voor hem resterende afstanden. De schaatser van TVM vond dat hij wel even naar het Holland Heineken House kon komen voor een huldiging. Hij hoeft zaterdag pas weer in actie te komen. ,,Ik moet hier van genieten en even ontspannen. Als je om je heen kijkt, is dit natuurlijk fantastisch.”

Onder de klanken van ‘We are the champions’ nam Kramer afscheid van de fans. Marco Borsato begon daarna zijn optreden. (Bron: KNSB)

Op Youtube heeft het Holland Heineken House een eigen kanaal waar elke dag filmpjes op verschijnen, onder meer van de huldigingen. Op Flickr is een uniek fotoverslag te zien van de huldiging in de O-Zone in Vancouver. Er is zelfs een eigen redactie aan het werk die elke dag de Daily Dutch maakt, een Nederlandstalige krant in Vancouver. Wil je niks missen van het waanzinnige Oranje-feestje … de krant is online te lezen!

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Filmpje: Esmee Visser in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Carlijn Achtereekte in medailletaxi
Lees ook:Colofon
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Uitzinnige huldiging Kramer in Holland House

  1. R@M

    Great, A@M@A@A@A…That”s what we call “the King”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>