Kramer: Ik laat Kemkers niet vallen

Sven Kramer wil gewoon blijven samenwerken met zijn coach Gerard Kemkers. De schaatser zei dat een dag nadat Kemkers hem het goud op de Olympische 10 kilometer door de neus boorde door hem de verkeerde baan in te sturen. Het zal wel aan mij liggen maar ik vind dat bijna ‘too good to be true’. Ik wil Sven heel graag geloven. In het belang van de prestaties van Oranje op de Winterspelen is het zaak dat de rust terugkeert in het Nederlandse schaatskamp. Maar ik heb toch het idee dat Kemkers en vooral Kramer de week in Vancouver tandenknarsend uitzingen. En wat er daarna gebeurt dat moeten we nog maar  zien .. (Foto KNSB)

Kramer liet woensdag na de training voor de ploegenachtervolging weten dat hij in samenspraak met Kemkers een punt achter de zaak heeft gezet: ,,Ik ben drie keer wereldkampioen geworden, vier keer Europees kampioen, talloze wereldbekerwedstrijden gewonnen en olympisch goud op de vijf kilometer. Dat is niet een rijtje waardoor je je coach zo maar laat vallen. Dat gaat ook zeker niet gebeuren.”

Kramer reageerde direct na het fatale moment woedend op zijn coach Kemkers. Een half uur na het dramatische incident reageerde hij alweer stukken kalmer. Ook de volgende ochtend bleef hij op de vlakte:

,,Niemand wordt er beter van als ik de hele boel kort en klein sla. Het is gebeurd. Het is heel, heel vervelend. Absoluut zwaar kloten. Maar je kan het niet terugdraaien. De medaille is in Korea en die krijg je nooit meer terug.”

Bron: NOS – Klik hier om het interview met Bert Maalderink te bekijken.

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kramer: Ik laat Kemkers niet vallen

  1. Eelco

    Bovenstaande zegt meer over jezelf Liesbeth dan over Sven.

    Wat een zeldzaam min stukje. Ga jij zo ook om met mensen? Je hebr enorm veel te danken aan vrienden, collega’s. Dan maken ze een foutje ) en het is gebeurd met de vriendschap en de collegialiteit?

    Bovendien, zoals Sven zegt: “het is kloten”. Maar objecief gezien is maar een onnozel medailletje hoor – ooit gehoord van de woorden aardbeving en Haiti? Waar praten we over?

    Misselijkmakend!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>