Romme wil weer in Nederland werken

Ja, ik snap dat wel. Gianni Romme wil tijdens de volgende Winterspelen als trainer van een Nederlandse ploeg op het ijs staan. Deze open sollicitatie deed de oud-Olympisch kampioen vrijdagochtend op BNR Nieuwsradio. Romme is nu trainer van Anni Friesinger en hij maakt dus deel uit van de Duitse schaatsequipe in Vancouver. In 2014 in het Russische Sotsji wil hij weer rondlopen in een Nederlandse jas, zo zei hij in ‘The Vancouver Move’.

‘In ieder geval wil ik heel graag in Nederland aan de slag gaan. Dat Duitsland verhaal is leuk, maar ik blijf Hollander. De volgende Spelen wil ik hier zeker in een Nederlandse jas binnen lopen.’

Op de vraag of hij trainer van Sven Kramer wil worden, wilde Romme niet ingaan. Maar als Kramer nog beter wil worden, moet hij volgens Romme wel aan z’n trainingsschema werken.

‘Hij moet misschien naar wat nieuwe impulsen zoeken, soms zichzelf prikkelen met nieuwe trainingsmethodieken. En dan blijft hij wel goed gaan.’

Ik snap wel dat Romme terug wil naar Nederland. Hij loopt nu toch alweer wat jaartjes rond in Duitsland. Door de blessures van Anni Friesinger blijven grote successen de laatste jaren uit .. Ik kan me voorstellen dat hij er wel een beetje klaar mee is.

En Gianni heeft huis en haard natuurlijk gewoon op Hollandse bodem staan. Hij zal weinig tijd hebben doorgebracht met zijn gezinnetje, zo schat ik in. En dat terwijl hij toch drie kleine kindjes rond heeft lopen. Zijn jongste zoontje is net twee geworden .. Voor de kindjes (Axel, Lexie en Boaz) en voor zijn vrouw Mariëlle, zou het dus ook fijn zijn als papa wat vaker in Nederland vertoeft ..

Waarom ik dat vermoed? Ik heb wel wat met Romme. En ik denk ook wel wat te begrijpen van hem. Dat wil zeggen .. Zelf heb ik eerst jarenlang schaatsverslaggeving gedaan voor Omroep Brabant (wat me van collega-journalisten de bijnaam Radio Romme opleverde ..) en daarna was ik een aantal jaren de vaste schaatscommentator voor BNR Nieuwsradio. Heel grappig dus dat hij juist daar nu  zijn uitspraken doet. Het voelt een beetje ‘eigen’!

Lees ook:Colofon
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: Kjeld Nuis voor tweede keer in medailletaxi

1 Reacties // Reageer

One thought on “Romme wil weer in Nederland werken

  1. R@M

    Frieda M,loves to see him back in Holland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>