Marianne Timmer erelid KNSB

Marianne Timmer is zaterdag bij haar afscheid in Thialf benoemd tot erelid van de KNSB. Na afloop van de eerste dag van het WK Sprint in Heerenveen nam de drievoudig Olympisch kampioene afscheid van het publiek.Timmer zette eind december per direct een punt achter haar schaatscarriere.

Timmer bedankte het publiek voor de afgelopen jaren. Ze noemde het afscheid onvergetelijk: ,,Supporters bedankt, het was een supermooie carrière dat was zonder jullie nooit gelukt.”

KNSB-voorzitter Doekle Terpstra sprak Timmer toe: ”Afscheid nemen doet zeer, en van een topschaatsster nog veel meer. Je bent een prachtige kampioene, een icoon. Daarom krijg je de hoogste onderscheiding.”

Timmer schaatste een afscheidsrondje in Thialf. Oud-schaatsers zoals Rintje Ritsma, Gerard van Velde, Yvonne van Gennip en Erben Wennemars reden met haar mee.

Hoogtepunt van de show: Marianne’s vriend Henk Timmer gaf een optreden verkleed als Gerard Joling!

 

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Filmpje: Carlijn Achtereekte in medailletaxi
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>