Renate Groenewold: ‘Het was een bewogen schaatsseizoen’

Het schaatsseizoen 2012-2013 is ten einde. De Ard Schenk Awards zijn uitgereikt aan de Schaatsers van het Jaar. En alle rijders en coaches genieten de komende maand van een welverdiende vakantie. Zo ook Renate Groenewold, voormalig allround wereldkampioen en trainer van Team Corendon. In deze speciale blog blikt Renate terug op het seizoen en vertelt over haar plannen voor de komende tijd.

Hoe heb je het afgelopen schaatsseizoen ervaren?

“Als ik heel eerlijk ben, moet ik het een mager zesje geven. Het heeft niet gebracht wat wij (Peter Kolder en ik) hadden gedacht. Het is een hele heftige periode geweest waar ik veel van heb geleerd. Ik heb mij er vol enthousiasme ingestort. Het is dan ook erg jammer dat de resultaten zijn uitgebleven. Ik blijf wel realistisch gebleven, met Team Corendon hebben we natuurlijk voor de moeilijke weg gekozen, door niet met a-talenten in zee te gaan.”

Het komende seizoen krijgt de ploeg een compleet nieuwe samenstelling. Hoe kijk jij hier tegen aan?

“Op dit moment zijn we volop bezig met het vormgeven van de nieuwe ploeg. Ik heb veel vertrouwen in de samenwerking met Jan van Veen. Jan raakt mij enorm, het klikt goed tussen ons omdat we op hetzelfde niveau zitten qua gedrevenheid en ambitie.”

Lees Renate’s blog verder op de website van Corendon.nl

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Colofon
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Renate Groenewold: ‘Het was een bewogen schaatsseizoen’

  1. Pingback: schaatsen in oranje — Jan Blokhuijsen naar Team Corendon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>